1953’TEN BERİ TÜRKİYE’DE SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ

Niltex hikayesi 1953 yılında kurucumuz Hazday Reyna tarafından İstanbul Eminönü’ndeki küçük kumaş dükkanında başlatıldı.
Eşsiz antik ve kültürel zenginliklere sahip olan İstanbul’da, yüzyıllar boyunca Doğunun hazineleri ve Batının tüccarları Eminönü’nde buluştu. Hazday Reyna Niltex’in temellerini işte bu umut ve vaat yeri gördüğü bu kadim şehrin ticaret hayatının kalbi olan Eminönü’nde attı.

Asırların izini taşıyan Eminönü ticaret geleneği, Hazda Reyna’yı derinden etkiledi. O tarihlerde İstanbul ticaret gümrüğünde ‘’söz senettir’’ düsturu ile ticaret yapılırdı. İşte bu düstur Niltex’in de ana değeri oldu.

Niltex, Eminönü’nden gelen ‘’söz senettir’’ düsturuna kendinden de çok şey kattı.

Bugün ikinci ve üçüncü nesil Niltex iş başında. Giyim kumaşları ve masa örtülerinde kurucu değerlere son derece bağlı, ancak yenilikçilikten de taviz vermeyen çizgisiyle üretimine devam ediyor. Bu değerlere bağlılıkla Niltex ürünleri bugün dört kıtada ihraç ediliyor. Hazday Reyna’nın Niltex’i bugün Avrupa’da, Amerika’da, Asya’da ve Afrikada…

Niltex, İstanbul Tüccar geleneklerinin benzersiz değerlerini benimseyen bir aile şirketi olarak temel değerlerine sadık kalıyor ve güzel nitelikli fonksiyonel kıyafetlerine zekâ, dayanıklılık ve ihtişam niteliklerini getiriyor. Niltex’in asla taviz vermeyeceği nokta; iş ortaklarının güvenini kaybetmesidir. Niltex, güvenebileceğiniz tekstil ortağınızdır, bu yüzden “Güvenilir Tekstiller” üretiyoruz diyoruz.

-1945-

 Hazday Reyna Eminönü’nde bir handa sadece 1 kişinin sığabileceği küçük bir dükkan açar.

-1953-

Hazday Reyna, Niltex’i kurar. Nil adı eşine bir lütuf olarak verilir, çünkü Nil yeşili en sevdiği renktir.

-1960-

Niltex, Eminönü’nün kalbindeki Soybaşlar Han’a taşındı.

-1974-

Niltex, Otel ve Restoran tekstillerini üretim hattına ekledi.

-1989-

Niltex, Türk hükümeti tarafından verilen ihracat ve vergi liyakatine sahip olmaya başladı.

-2009-

Niltex modern şehir merkezindeki yeni binasına taşındı.

-2019-

Geri dönüştürülmüş elyaflardan üretilen kumaşları üretim bandına ekledi.

Bi Kahve?

Niltex ve ürünleri ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, bize ulaşın ve daha fazlasını kahve eşliğinde konuşalım…

10 + 6 =